Vårt Mål

Cirkulära Tider ägnar sig åt att främja det traditionella svenska hantverkets principer om kvalitet, skönhet, och hållbarhet som en väg till en mer hållbar värld

cirkulära tider mål med timmerman johan johansson
Play Video

Detta är vem-vad-när-var och varför

Det började med att fastighetsbolaget Higab påbörjade ett omfattande utvecklingsarbete i stadsdelen Västra Nordstan i Göteborg där ledorden var hållbarhet, innovation och tradition. Målsättningen var en levande och trygg stadsdel där verksamheternas inriktning och utbud präglas av ett hållbarhetstänk och vara en kontrast och ett komplement till utbudet i Nordstans köpcentrum.

Who | What | When | Where | Why

Kronhuset i Göteborg
brokvist i sverige

Liksom Higab finns det företag och individer i hela Sverige som drivs av ett intresse för att bevara vårt lands kulturella landmärken, oavsett om det är de historiskt ikoniska byggnaderna i våra städer eller 200 år gamla privata hem på landsbygden. Framtiden för dessa byggnader beror på skickligheten och kunskapen hos våra traditionella- och kulturhantverkare som för med sig arvet från det förflutna. Det är därför viktigt att vi vet vilka de är!

Inom Cirkulära Tider arbetar vi med att visa upp Sveriges hantverkare som är trogna sina traditionella metoder och de intressanta projekt som de arbetar med. Våra hantverkare skapar i tysthet en mer hållbar värld för oss alla genom deras passion, omsorg och uppmärksamhet på kvalitet och de förtjänar att lyftas fram.

mitt konservator i sverige

Förutom vårt kärnfokus på byggnadsvård delar vi också exempel på hållbar spetskompetens inom trädgård och en hållbar livsstil. För enligt vår erfarenhet är törsten efter hållbar kunskap inte begränsad till våra byggnader. Det sträcker sig också till våra trädgårdar, våra kroppar och vår vardag.

Vi som står bakom Cirkulära Tider

Det är oss du kontaktar när du behöver något

mike helander

Mike Helander, projektledare

Du läste rätt. Jag är en kvinna som heter Mike - egentligen Michael. Detta är mitt tredje år som projektledare på Cirkulära Tider och jag är väldigt glad över några av våra nya och planerade utvecklingar med detta initiativ. Jag har arbetat med hållbarhet och återbruk under det senaste decenniet och var medgrundare av reCreate Design Company, ett företag inom interiör design. Vi ville visa hur 100% återanvändning kunde användas i kontor / mötesrumsinteriörer för att skapa en modern och inspirerande arbetsmiljö. Att arbeta med Cirkulära Tider har stärkt min tro på bevarandet av arv och hantverk när det gäller vår hållbara framtid, och jag är fascinerad av de som bär facklan.

anders krasse cirkulära tider

Anders Krasse, projektledare

Detta är mitt första år som projektledare med Cirkulära Tider. Efter att ha upplevt den ekonomiska kraschen på 90-talet bestämde jag mig för att skapa ett personligt livslångt projekt som fokuserar på minimalism och en hållbar livsstil. Jag firade nyligen tio år av köpstopp, och har helt avstått från att köpa nya kläder, möbler, husgeråd och elektronik. Vår del av världen svämmar fullständigt över av dessa saker, och det skapar ingen långvarig lycka. När jag inte är på gården i Mårdaklev - renoverad inifrån och ut med återanvänt och återvunnet material - har jag föreläsningar för att inspirera och utbilda andra hur man kan leva och resa “on a bootstrap”.

Projektgrupp

De som delar sin kunskap med oss, och håller oss på rätt spår

cina gasparini, higab

Cina Gasparini

Utvecklare kulturmiljöer Higab

boel melin byggnadsantikvarie

Boel Melin

Byggnadsantikvarie
Higab

Ida Lindgren Higab

Ida Lindgren

Hållbarhetsansvarig
Higab

hedvig ahlstrand_cirkulära tider

Hedvig Ahlstrand

Kommunikatör
Higab

higab logo
Huvudsakliga samarbetspartner
Tidningen Åter logo
Samarbetspartner
Bild feeling logo
Samarbetspartner